Σπίτι > Ειδήσεις > Περιεχόμενο

Κατηγορία προϊόντων

Αντικρουόμενες συγκόλλησης τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε αγωγούς και Διυλιστήρια σωληνώσεων
Mar 12, 2016

Όταν κάποιος κοιτάζει στην μια τεράστια πετρελαίου και αερίου εγκατάσταση σαν ένα διυλιστήριο εκτείνεται σε πολλά στρέμματα και εκπροσωπούν εκατομμύρια δολάρια σε εξοπλισμό και περί επενδύσεων υποδομής, κανείς δεν το ακατέργαστο αργό πετρέλαιο ενίεται στο διυλιστήριο για τη διαδικασία διύλισης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αργό πετρέλαιο μεταφέρεται μέσω υπόγειου αγωγού. Στο αντλιοστάσιο στο οποίο αντλίες πετρελαίου στη διοχέτευση βρίσκεται επίσης μακριά από το διυλιστήριο.

Αλλά αγωγού υπόγεια και υπέργεια διυλιστηρίου είναι εκεί για ένα σκοπό. Που είναι να παρέχουμε εξευγενισμένα έλαια και άλλα προϊόντα στο κοινό. Ο αγωγός είναι για τη μεταφορά του αργού πετρελαίου και του διυλιστηρίου για διύλιση το αργό πετρέλαιο.

Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι οι συγκόλλησης τεχνικές αυτών των συμπληρωματικών δομών είναι εξ ολοκλήρου απέναντι σε κάθε άλλο. Αλπικό συγκόλλησης τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη συγκόλληση αγωγών, ενώ ανοδικά συγκόλλησης χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση συστήματα σωληνώσεων διυλιστηρίων. Ακόμη και η συγκόλληση κώδικες και μέθοδοι επιθεώρησης είναι διαφορετικές. Η διοχέτευση συγκόλλησης ελέγχεται από API 1104 ότι έργο σωληνώσεων διυλιστηρίων ελέγχεται από ASME Sec IX.

Σε αυτό το άρθρο πρόκειται να συζητήσουμε μία πώς και γιατί οι δύο μέθοδοι συγκόλλησης διαφέρουν από κάθε άλλο. Παρακάτω είναι οι κύριες περιοχές όπου βρίσκουμε ως επί το πλείστον τη διαφορά: 1.) κοινές συγκολλήσεων, 2.) χρησιμοποιείτε σφιγκτήρες, 3.) συγκόλλησης τεχνική, 4.) κώδικες και τα πρότυπα, 5.) ηλεκτρόδιο επίστρωσης και 6.) ταχύτητα συγκόλλησης.

Κοινές συγκολλήσεων

Το πάχος του σωλήνα που χρησιμοποιείται στον αγωγό είναι συνήθως λιγότερο από αυτό που χρησιμοποιείται στο διυλιστήριο σωληνώσεις και τα άκρα σωλήνα αγωγού είναι μηχάνημα λοξότμητη ενώ άκρα σωλήνα μιας κοινής σωληνώσεων διυλιστηρίων κόβονται και λοξότμητη με μη αυτόματο τρόπο. Οι δύο αυτοί παράγοντες παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στον καθορισμό το αντίθετο τεχνικές συγκόλλησης.

Δεδομένου ότι στο τέλος του σωλήνα του αγωγού σωλήνα είναι εργοστάσιο μηχανικά και λεία, είναι εύκολο στη χρήση μια εσωτερική σφιγκτήρα για να προσαρμόσετε και τα δύο άκρα ενός κοινού αγωγού κρατώντας ομοιόμορφη ρίζα κενό χωρίς πρόκες, έτσι κατηφόρα συγκόλλησης τεχνική (εικόνα 1) είναι μια καλύτερη επιλογή για γρήγορη συγκόλληση. Αντίθετα, στην περίπτωση των σωληνώσεων διυλιστηρίων, δεν είναι μόνο το πάχος του σωλήνα μεγαλύτερη αλλά επίσης και τις χειροποίητες κορνίζες δεν είναι τόσο ομαλή. Καρφί συγκολλήσεις χρησιμοποιούνται επίσης αντί σφιγκτήρες και το χάσμα της ρίζας δεν είναι τόσο ομοιόμορφη όπως στην περίπτωση της άρθρωσης του αγωγού. Ως εκ τούτου την ανηφόρα συγκόλλησης τεχνική (σχήμα 2) είναι μια καλύτερη επιλογή.

Ένας ακόμη λόγος είναι το μέγεθος της ρίζας χάσμα μεταξύ αγωγών και σωληνώσεων αρμούς συγκόλλησης. Ρίζα κενό για αγωγό κοινή είναι 1,6 mm (σχήμα 3) σε σύγκριση με 3 mm σε σωληνώσεις συγκόλλησης κοινού (σχήμα 4). Ένα κοινό με ένα μικρότερο χάσμα ρίζας μπορούν να συγκολληθούν εύκολα με αλπικό τεχνική, συνδυάζοντας τόσο τα πρόσωπα ρίζα, ενώ σε μεγαλύτερα κενά ρίζα χρειάζεστε μια ύφανση κίνηση του ηλεκτροδίου να συγχωνεύονται δύο πρόσωπα ρίζα.

Σφιγκτήρες
Cross-Country αγωγούς που απλώνονται για χιλιόμετρα συγκολλούνται για το πλεονέκτημα. Σε αντίθεση, εγκαταστάσεις σωληνώσεων αρθρώσεις παρασκευάζονται και συγκολλημένο σε ένα εργαστήριο. Συγκόλληση γίνεται κοινή προετοιμασία κρατώντας αυτόν τον παράγοντα.

Μια εσωτερική σφιγκτήρα (σχήμα 5) χρησιμοποιείται στο εσωτερικό του κοινού αγωγού για τη γρήγορη ευθυγράμμιση και μπορεί να αφαιρεθεί από το δεύτερο άκρο του σωλήνα, μόλις ολοκληρωθούν τη ρίζα και ζεστό περάσματα. Ότι, λόγω κοντά και λυγισμένα μήκη σωληνώσεων αρθρώσεις έχοντας εξαρτήματα, τις αρθρώσεις συγκόλλησης προετοιμάζονται με ή χωρίς τη χρήση εξωτερικών σφιγκτήρες.

Μια άλλη διαφορά είναι η χρήση του πρόκες. Στις αρθρώσεις αγωγού, χωρίς πρόκες που χρησιμοποιούνται ως ρίζα και ζεστό περνά έχουν ολοκληρωθεί αμέσως όταν ο εσωτερικός σφιγκτήρας είναι σε θέση, ενώ στην περίπτωση των φυτών σωληνώσεων, πρόκες συγκόλλησης χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία αρμούς συγκόλλησης συγκόλλησης σε μεταγενέστερο στάδιο.

Τεχνική συγκόλλησης

Όπως εξηγήσαμε νωρίτερα ως προς το γιατί οι αγωγοί συγκολλούνται χρησιμοποιώντας την τεχνική κατάβαση και σωληνώσεων με μια ανηφόρα τεχνική, στην τεχνική κατάβαση δύο συγκολλητών συγκόλλησης ένα κοινό ταυτόχρονα από την κορυφή προς τα κάτω το σωλήνα στις αντίθετες πλευρές ενώ σε κοινή εργασία σωληνώσεων, ένας οξυγονοκολλητής ολοκληρώνει η όλη κοινή συγκόλλησης από το κατώτατο σημείο στην κορυφή ενός κοινού σωληνώσεων.

Κώδικες και πρότυπα

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η διοχέτευση συγκόλλησης γίνεται σε σχέση με κωδικό API 1104 και φυτό συγκόλλησης με ASME Sec IX.

Για έναν αγωγό, οξυγονοκολλητή δοκιμίου πραγματοποιείται σε οριζόντια θέση (σχήμα 7), ενώ το δοκίμιο από έναν οξυγονοκολλητή σωληνώσεις εγκαταστάσεων πραγματοποιείται σε στάση 45 μοιρών (εικόνα 8). Αυτό συμβαίνει επειδή οι συγκολλήσεις αγωγού γίνονται σε οριζόντια θέση και σωληνώσεις συγκολλήσεις διεξάγονται σε οριζόντια, κάθετη και σε γωνία 45 μοιρών θέσεις.

Καταστρεπτική δοκιμασία κουπόνια είναι επίσης διαφορετικές για τις τεχνικές όπως φαίνεται στο σχήμα 9 και σχήμα 10.

Επικάλυψη ηλεκτροδίου
Για την κατάβαση συγκόλλησης, όλα τα ηλεκτρόδια που χρησιμοποιούνται είναι επίστρωση κυτταρίνης, ενώ για ανηφορικό συγκόλληση το ηλεκτρόδιο που χρησιμοποιείται για το πέρασμα της ρίζας είναι κυτταρίνη επίστρωση και το υπόλοιπο ολοκληρώνονται με χαμηλή ηλεκτρόδια υδρογόνου με λεπτό υμένιο. Οι λόγοι για αυτό είναι 1) το πάχος του τοιχώματος αγωγών, που είναι συνήθως λιγότερο από 12,5 χιλιοστά? (2) εύκολη αφαίρεση της σκουριάς? (3) συγκόλλησης με ταχύτητα, και 4) μια λεπτή χάντρα της ένα ηλεκτρόδιο κυτταρίνης. Όλα αυτά είναι οι απαιτήσεις για διοχέτευση συγκόλλησης ότι στις εγκαταστάσεις σωληνώσεων το πάχος του σωλήνα είναι μεγαλύτερη, επομένως απαιτείται μια ύφανση κίνηση από ένα ηλεκτρόδιο να ενώσει στενά βαρύ πάχος σωληνώσεις αρθρώσεις. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ηλεκτρόδια χαμηλής-υδρογόνου.

Ταχύτητα συγκόλλησης

Το τελευταίο – αλλά όχι λιγότερο σημαντικό – μεγάλη διαφορά μεταξύ αγωγών και εγκαταστάσεων σωληνώσεις συγκόλλησης είναι η συγκόλληση ταχύτητα παραγωγής. Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους για αυτή τη διαφορά στην ταχύτητα συγκόλλησης:

1. σωληνώσεις αρθρώσεις ρυθμίζονται και στερεώνεται σε ένα εργαστήριο και συνήθως ένας οξυγονοκολλητής ολοκληρώνει το σύνολο κοινών, συγκόλλησης ρίζας, πλήρωση και ΚΓΠ περνά. Ενώ για cross-country αγωγού, η κοινή ρυθμίζεται με μια εσωτερική σφιγκτήρα στην ιστοσελίδα και η συγκόλληση γίνεται από μια ομάδα ως επί το πλείστον δύο ρίζα περάσει τους οξυγονοκολλητές, δυο καυτά περάσει τους οξυγονοκολλητές, δύο πλήρωση περάσει συγκολλητές και δύο ανώτατο όριο περάσει συγκολλητές.

Δύο συγκολλητές εκτελούν συγκόλλησης από αντίθετη πλευρά του ένα κοινό αγωγό και το πλήρωμα συγκόλλησης κινείται σε ένα τροχόσπιτο στον ανοιχτό αέρα. Ως αποτέλεσμα, η παραγωγή ταχύτητα συγκόλλησης είναι πολύ περισσότερο από σωληνώσεις αρθρώσεις συγκολλημένο σε ένα εργαστήριο.

2. κατηφόρα συγκόλλησης τεχνική δίνει καλή παραγωγή συγκόλλησης για αγωγού όπου το πάχος των σωληνώσεων είναι ως επί το πλείστον 12 mm ή λιγότερο, ενώ σωληνώσεις αρθρώσεις είναι μεγαλύτερο πάχος και την ανηφόρα συγκόλλησης τεχνική απαιτεί περισσότερο χρόνο? Έτσι, η συγκόλληση παραγωγή είναι μικρότερη σε σύγκριση με τον αγωγό.

3. ένας άλλος λόγος για τη συγκόλληση ταχύτερη ταχύτητες σε αγωγούς είναι η κίνηση του ηλεκτροδίου από πάνω προς τα κάτω και με καμία κίνηση ύφανση. Ενώ το ηλεκτρόδιο κινήσεις από κάτω προς τα πάνω σε μια κοινή σωληνώσεων και την ύφανση του ηλεκτροδίου επιβραδύνει την ταχύτητα της συγκόλλησης.

Συγγραφέας
Τον μ. Younas Malik
είναι μια ειδική Μηχανολόγος Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο της εφαρμοσμένης μηχανικής και τεχνολογία, Lahore, Πακιστάν, και κάτοχος του πτυχίου B.S. στην τεχνική εκπαίδευση από μια πολυτεχνικό σχολείο που ιδρύθηκε από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα στο Rawalpindi, Πακιστάν. Έχει διατελέσει μέλος της αμερικανικής κοινωνίας συγκόλλησης (AWS) και την αμερικανική κοινωνία των ΗΠΑ Μηχανολόγοι μηχανικοί.