Σπίτι > Ειδήσεις > Περιεχόμενο

Κατηγορία προϊόντων

RIP Nabucco: Τι νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου διαδρομή απόφασης σημαίνει για τις ΗΠΑ
Mar 15, 2016

Από Lucy Wallwork

Ναμπούκο είναι νεκρός. Ζήτω η ΒΡΎΣΗ. Ο αγωγός Nabucco, ένα άκρως πολιτικό κομμάτι των υποδομών μεταφοράς αερίου, σχεδιάστηκε για να μεταφέρει φυσικό αέριο από το αέριο του Αζερμπαϊτζάν πεδία και γειτονικά προμηθευτές σε ευρωπαίους πελάτες αερίου-πεινασμένοι. Αυτή ήταν η υλικοτεχνική ατζέντα, τουλάχιστον.

Της πολιτικής ημερήσιας διάταξης ήταν να ανακατευθύνουν την κίνηση του αερίου να αποφύγει το ρωσικό έδαφος, μια στρατηγική προτεραιότητα να υπονομεύσει την Ρωσική κυριαρχία πέρα από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά που συμβαίνουν μακριά από το έδαφος των ΗΠΑ — και τις ΗΠΑ στο δρόμο προς την ενεργειακή ανεξαρτησία — γιατί ακόμα έχουμε τόσα πολλά διακυβεύονται σε το λογομαχίες πέρα από τις λεπτομέρειες της διαδρομής νότιου διαδρόμου;

Το έργο Nabucco, που έχασε έξω Juneand #39; s τελική επενδυτική απόφαση για τον δια-Αδριατικό αγωγό (TAP), ήταν ένας αγωγός που προβλέπονταν να τεντώσει 3,893 χιλιόμετρα από την Τουρκία μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας για τον κόμβο φυσικού αερίου στο Baumgarten στην Αυστρία. Ήταν να τρέφονται από το αέριο από το δεύτερο στάδιο της το τεράστιο έργο Shah Deniz offshore του Αζερμπαϊτζάν, και θα κοστίσει περίπου $10 δισεκατομμύρια. Ακόμη και όταν το έργο αποκλιμακώθηκε στο κόστος και την ικανότητα να το andquot; Nabucco Westandquot? πρόταση, παίρνοντας μια συντομότερη διαδρομή και κάνοντας μεγαλύτερη χρήση των υπαρχόντων αγωγούς, δεν ήταν αρκετή για να ανατρέψει την ισορροπία κατά της ΒΡΎΣΗΣ.

Η τελική απόφαση για την πρόοδο με ΒΡΎΣΗ, η οποία θα μεταφέρει αντί της Κασπίας φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας στη Νότια Ιταλία, αφήνει το Ευρωπαϊκό αποδυναμώνεται #39; s Ντάρλινγκ Nabucco νεκρός στο νερό. Η απόφαση έχει ερμηνευθεί από κάποιους ως μια νίκη των logistics πέρα από την πολιτική στον κόσμο πίσω-και-εμπρός διεθνικών αγωγών σχεδιασμού. Αλλά letand #39; s δεν αποσβέσει πολιτική ακόμα. Μετά από όλα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ θα ήταν απίθανο να στηρίξει την πρόταση που απέστειλε το αέριο του Αζερμπαϊτζάν νότια μέσω γειτονικών του Ιράν, ανεξάρτητα από την εμπορική βιωσιμότητα.

Εξαρχής, ο στόχος της διαδρομής νότιου διαδρόμου ήταν να αντισταθμίσει την ρωσική πολιτική επιρροή στην Ευρώπη, η οποία το 2007 εξακολουθεί να εξαρτάται από τη Ρωσία για περίπου 40 τοις εκατό των εισαγωγών φυσικού αερίου. Τα κράτη μέλη περαιτέρω Ανατολή είναι ακόμη πιο ευάλωτες? Εσθονία, Λεττονία και Λιθουανία βασιστείτε στην Ρωσία για 100 τοις εκατό του αερίου τους.

Μια σειρά από ανταγωνιστική κινήσεις από το Κρεμλίνο για να χρησιμοποιήσετε το φυσικό αέριο ως πολιτικό όπλο εναντίον τους γείτονές εγχύεται εντονότερη προσπάθειες διαφοροποίησης προσφοράς προς τους άλλους παραγωγούς. Η πιο εξέχουσα μεταξύ αυτών ήταν το 2009 έφτυσε με την Ουκρανία (η οποία αντλεί το 66 τοις εκατό του αερίου από τη Ρωσία) πέρα από μια τιμή χαράτσι που απείλησε να θέσει τα φώτα έξω στο μεσοχείμωνο όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και σε άλλα μέρη της ηπείρου που εξαρτώνται από την Ουκρανία ως χώρα διέλευσης. Γερμανίακαι #39; s απόφαση να καταργήσει σταδιακά την πυρηνική ενέργεια στον απόηχο της Φουκουσίμα, και ευρεία βάση ανακοπής για την εκμετάλλευση του σχιστόλιθου στην Ευρώπη αυξήσει περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με τη μελλοντική προμήθεια φυσικού αερίου.


Έτσι τι αυτό πρέπει να κάνει με τις ΗΠΑ; Μια έκθεση του προσωπικού Δεκεμβρίου 2012 για την αμερικανική Γερουσία Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, με επικεφαλής τον πρώην γερουσιαστής Richard Lugar (R -Ind.), διευθύνσεις ακριβώς το ζήτημα του γιατί οι ΗΠΑ πρέπει να νοιάζει τι συμβαίνει στο μακρινό λεκάνη της Κασπίας.

Η έκθεση αναγνωρίζει ότι andquot; το worldand #39; s εξελίσσεται αερίου αγορές καλέσει μια επανεκτίμηση της Νότιας Corridorand #39; s στρατηγικό όφελος και για την εμπορική viability.andquot? Αυτό αναφέρεται σε κατακλύζουν την υγροποιημένου φυσικού αερίου που είχε φτάσει στις ευρωπαϊκές αγορές, που προορίζονται για εδάφη των ΗΠΑ πριν από μια έκρηξη στις ΗΠΑ μετατοπίστηκε δυναμική προμήθεια φυσικού αερίου.

Αυτό μας θυμίζει την πραγματικότητα ότι το έργο Nabucco, γεννήθηκε σε μια πολύ διαφορετική εποχή γεωπολιτικού. Το αρχικό πρωτόκολλο υπεγράφη το 2002 (ακολουθούμενη από μια επίσκεψη στο Verdiand #39; s andquot; Nabuccoandquot? με την Κρατική Όπερα της Βιέννης, εξ ου και το improbably επιδεικτική όνομα για ένα κομμάτι του χάλυβα). Εκείνη την εποχή, η αμερικανική παραγωγή φυσικού αερίου ανήλθε στο 536 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm), ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει από τη δεκαετία του 1970. Από το 2012 ο αριθμός αυτός είχε ήδη αυξηθεί σε 681 bcm, σε ό, τι προβλέπεται ως η αρχή της μια απότομη ανοδική τάση προς την ενεργειακή αυτάρκεια.

Ωστόσο, η ίδια έκθεση συμπεραίνει από προτρέποντας τη διοίκηση Ομπάμα να κρατήσει το μάτι για την μπάλα, και να διατηρήσουν την ενεργειακή ασφάλεια ως ένα κεντρικό στοιχείο της εξωτερικής της πολιτικής. Φυσικά, μεγάλες εταιρίες του πετρελαίου των ΗΠΑ όπως Chevron και ExxonMobil, τα συμφέροντα των οποίων χρειάζονται προστασία, έχουν επενδύσει στην περιοχή της Ευρασίας. Αλλά το πιο σημαντικό, τόσο οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και στρατηγικής ασφάλειας συμμαχίες στην Κεντρική Ασία θα μπορούσαν να ενισχυθούν από μια περισσότερο διεκδικητική Ευρασιατική πολιτική, που θα ήταν ένα βασικό συστατικό του νότιου διαδρόμου.

Η έκθεση αναφέρεται στην ενέργεια ως το andquot; οικονομική κινητήρια δύναμη πολλών Συμμάχων του ΝΑΤΟ και εταίρους στην Ευρώπη και την Ευρασία region.andquot? Σημειώνει επίσης ότι το έργο Nabucco Δυτική (τώρα-απέτυχε) θα αντιπροσωπεύουν το σαφέστερο στρατηγικό όφελος συμφέροντα πολιτικής των ΗΠΑ, άμεση παροχή ενέργειας σε αυτές τις χώρες στην κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη εξαρτώνται περισσότερο από τις ρωσικές προμήθειες.

Panning, έχει γίνει της μόδας να μιλάμε για μια νέα andquot; Μεγάλη Gameandquot? για τους ενεργειακούς πόρους της Κεντρικής Ασίας. Συζητήσεις έχουν λαμβάνει χώρα (και στασιμότητα) για κάποιο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της κατασκευής των περαιτέρω αγωγών φέρει ο βυθός της Κασπίας να τροφοδοτήσουν τον νότιο διάδρομο υδρογονάνθρακες του Καζακστάν και του Τουρκμενιστάν.

Αλλά Κίνα, επίσης, ψάχνει Δύση για τη διασφάλιση ζωτικών ενεργειακών πόρων να στηρίξουν την δική της ανάπτυξη και θα εκμεταλλευτεί τυχόν καθυστερήσεις σε συγκοινωνιακά έργα σε δικαστήριο προμηθεύτριες χώρες ίδια. Επιπλέον, καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζει την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, τη σχέση της με τα κράτη της Κεντρικής Ασίας θα μεταμορφώσει από στρατιωτική σε γενικές γραμμές ένα προς ένα χτισμένο σε οικονομικούς και πολιτικούς λόγους. Ενάντια σε αυτό το σκηνικό, οι σχέσεις ΗΠΑ-Κεντρικής Ασίας δεν μπορεί να παραμεληθεί, και στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή έχει ήδη επισημοποιήθηκε με την κυβέρνηση #39; s andquot; Μετάξι Roadandquot? οικονομικό πρόγραμμα.

Lugar δεν είναι ο μόνος να ζητήσω μια ανανεωμένη εστίασή της στην Ευρασία της αμερικανικής εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής, με άλλους σχολιαστές ισχυρίζονται ότι μια παρόμοια προσπάθεια της πολιτικής θα είναι απαραίτητη για να της την κυβέρνηση Κλίντον στην άμεση μετά τον Ψυχρό Πόλεμο περίοδο στη μονάδα δίσκου μέσα από την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπακού-Τμπίλισι-Σεϊχάν (BTC). Αλλά τη διάλυση του Nabucco υποδηλώνει ότι, ως έχει, οι ΗΠΑ δεν είναι να πάρει το δρόμο του αυτή τη φορά.

Αρχικά από το Ηνωμένο Βασίλειο, Lucy Wallwork είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Durham και σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο Βερολίνο με βάση OpenOil, όπου αυτή συντονίζει μια παγκόσμια σειρά οδηγών στις εξορυκτικές βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο. Διεθνώς ειδικεύεται στις βιομηχανίες ενέργειας της Νότιας Αμερικής και στο Νότιο Καύκασο.